;
Efe Erdem
speaker
Efe Erdem

MESS TEKNOLOJİ MERKEZİ (MEXT) GRUP DİREKTÖRÜ

Efe Erdem Aralık 2018’den bu yana MESS’te (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) Grup Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Teknoloji Merkezinde, konsept aşamasından faaliyete geçişe kadar olan tüm sürece liderlik etmiştir. Merkezin dijital dönüşüm faaliyetleri kapsamında sanayi şirketlerine, yetkinlik geliştirme programları ve teknik proje danışmanlığı sunulmaktadır. Ayrıca, güncel teknolojilerin geliştirildiği dijital bir fabrikaya ve teknoloji şirketleri, üniversiteler ve girişimlerden oluşan global bir ekosisteme erişim sağlanmaktadır.

Aynı zamanda, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile işbirliği kapsamında oluşturulan “Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi”nde; kamu ve özel sektörün ortak geliştirdiği ‘teknoloji yönetişimi’ projelerini yönetmektedir.

İlave olarak, TÜSİAD bünyesinde faaliyet gösteren ‘Yeni Nesil Sanayi Çalışma Grubu’ Başkanlığı görevini yürütmektedir.

MESS’teki görevi öncesinde, Ford Otosan’da 15 yıl zaman zarfında İnovasyon, Ürün Geliştirme ve İmalat Mühendisliği alanlarında muhtelif yöneticilik rolleri üstlenmiştir ve İcra Kurulunda üye olarak yer almıştır.

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Efe Erdem, London School of Economics’ten Yönetim Bilimleri alanında Master derecesine sahiptir.