Gaye Özcan
speaker
Gaye Özcan

Kurucu Ortak & Genel Müdür | HumanGroup

Gaye Özcan, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon ana bilim dalında yüksek lisans yaptı. 1997’de DenizBank’ın kuruluş aşamasında aktif rol aldı. Kariyeri boyunca farklı kurumlarda İnsan Kaynakları, Eğitim ve Kurumsal İletişim alanlarında yönetsel rol ve sorumluluklar üstlendi.

Özcan, 2006’da HumanGroup’u kurdu. Şirket; üst düzey yönetici seçme – yerleştirme hizmeti ve liderlik gelişim programları başta olmak üzere değerlendirme ve gelişim merkezleri, insan kaynaklarının yapılanması, üst düzey yönetici koçluğu ve mentorluk alanlarında birçok başarılı projeye imza attı. Yurt dışında otoriteler tarafından kabul gören; insan davranışı, iletişim ve çatışma yönetimi, liderlik gelişimi alanlarındaki eğitim ve danışmanlık modelleri, Özcan’ın liderliğinde Türk iş dünyasına kazandırıldı.

HumanGroup, 2012’de dünyanın en büyük uluslararası üst düzey yönetici arama ve yerleştirme şirketi olan IRC Global Executive Search Partners’ın (Kestria) Türkiye temsilcisi oldu. Özcan, 2014’te Kestria’nın EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bölgesinden sorumlu “Bölge Lideri” sorumluluğunu üstlendi.

2003’de PERYÖN üyesi olan Özcan, 2017’de PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. TÜSİAD bünyesinde gerçekleştirilen Bölgelerarası Ortak Girişim (BORGİP) projesinde PERYÖN’ü temsil ederek aktif rol aldı, PERYÖN’ün kurumsallaşma projesine destek verdi.

2019’da Bilim ve Teknoloji dünyasında ihtiyaç duyulan akıl gücü çeşitliliği ve fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyerek kurulan Wtech -Teknoloji’de Kadın Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

2021 tarihi itibarıyla, Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu’nda “İnsan ve Kültür”den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. TÜRKONFED, Türkiye’nin her bölgesine yayılmış etkin üye yapısı ve sayısı ile Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütleri içinde yer almaktadır. HumanGroup ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında liderlik görevleri bulunan Özcan; Türkiye dışında başta İngiltere, İtalya, ABD ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın önde gelen ülkelerinde üst düzey seçme – yerleştirme ve kurumsal gelişim projeleri yönetiyor, İnsan Yönetimi alanında danışmanlık hizmetleri veriyor. Geleceğin yapay zeka ile şekil alacak iş dünyasında, fark yaratacak liderlik tarzına odaklanan eğitimler tasarlayarak sunuyor.

Gaye Özcan evli ve bir kız çocuğu annesidir.